Güncel Haberler

SİYASİ TAŞLAMA MI..!

Yılların siyasi taşlamacıları tarafından günümüzdeki komedi sanatçılarına “Artık siyasi mizah yapılmıyor” şeklinde eleştiriler gelse de Bolvadin’de kimliği meçhul “emekli imam ve danası” bu işi layıkıyla yerine getirdi.

Gazeteye ilan vererek kaybolan “ıbık ıbık etli” danasını arayan emekli imam adeta bir şehir efsanesine dönüştü. Söz konusu ilana siyasi anlamlar da yükleyen vatandaşların birbirlerine sorduğu soruların başında “Yoksa danasını arayan imam sen misin” geliyor.

ŞEHRİN BİLİNMEYEN MEŞHURU

Bolvadin’de yerel seçimlerin ardından Bizim Bölge Gazetesi’ni alanlar ilginç bir ilanla karşılaştı. İsminin açıklanmasını istemeyen emekli bir İmamın gazeteye verdiği ilan tüm okuyucuları kahkahaya boğdu. 29 Mart 2009’da saat 17.00 sularında evinin önüne bağladığı danasının zincirini kopartarak kendisini terk ettiğini ve danasını bulmak için Bolvadin halkının yardımına ihtiyaç duyduğunu gazete ilanı ile duyuran İmam şehrin en merak edilen kişileri arasına girdi.

İŞTE O İLAN

Söz konusu ilan şu şekilde; “29 Mart 2009 akşamı saat 17. 00’dan sonra zencirinen bağlı olan danamı kaybettim. Yanında da bir adet yavrusuynan evimin önünden kaybettim. Alnı çakallı sarı kuyruklu ıblık ıblık etli sırtında yımırta duru çok yidiğinden sırtından buğu çıkar zıpkın gibi ahırımın biricik tohumluğu danamı kaybettim. Evimde huzur kalmadı gaylık. Yuvamın huzuru uçun görenlerin duyanların başta insanlık namına olmak üzere böyük para ödülüynen mükâfatlanacağı ilanen duyurulur.  Not: İlanı verdiren şahısın ismi mahfuzdur. Emekli İmam”

SİYASİ TAŞLAMA MI

Bu ilanı gören vatandaşlar ilk olarak fıkra gibi ilana gülerken ilandaki bazı ayrıntılar ise sonradan ortaya çıkıyor. Dananın kayboluş tarihinin 29 Mart saat 17.00 olarak verilmesi söz konusu ilanın Bolvadin’de ağır bir seçim mağlubiyeti yaşayan parti adaylarına mı yönelik olarak hiciv amacıyla yazıldığı tezini güçlendiriyor. Bolvadin kamuoyu da bu ilan ile ilgili olarak ikiye bölünürken halk arasında gazete ilanının seçimlerin ardından seçimi kaybeden adayların muhalifleri tarafından verildiğine inanılıyor. Tüm varsayımlara karşın ilan sahibi halen ortaya çıkmazken tüm Bolvadin birbirine “Emekli İmam sen misin” diye soruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.