Güncel Haberler

KASABANIN ÜNLÜLERİ…!

Bu yazıda olanlar hayal ürünü kişiliklerdir. Hiçbir kişi ve kuruluşla ilgisi yoktur.

Ülkenin birinde ünvanı kasaba olan bir yerleşim yeri varmış. Bu kasaba ünlüleri şelalenin dibine çökmüşler başlamışlar kendi gelecekleri ile ilgili planlar yapmaya;

Katibim zade söze girmiş; Arkadaşlar biz bekleyen bazı tehlikeler var. Hemen tetbir alalım. Yoksa kasabada saltanatımız sallanır
.
Sözleri dudaklardan dökülür dökülmez heyecanla keçeci zade atılır, Gece rüyalarıma giriyor solak oğlan eğer o gelirse biz biteriz. Duyduğuma göre teklifi payıtat yapmış, canım o da çok oluyor. Bizim işlerine karışacağına kendi işlerine baksın. Çok alınıyorum, hem benim ulaklarıma cevap vermiyor, hem de benden sürekli iş istiyor, oda yetmiyormuş gibi birde zılgıtı yiyoruz der.

Zılgıtı bir tek sen mi yiyorsun diye atılır sade zade bir direk diktik; dikmez olaydık, zılgıtın yıldızlısı bana geldi, sizinkiler yunmuş yıkanmış sanki evinin üstüne yıkılacak. Aklından geçenleri okurcasına Katibim zade söze atılır; ne edcez, nişlecez bu işi engelleyeceğiz. Solak oğlan hesapları alt üst eder.

Keçeci zade atılmış görev dağılımı yapalım; HYM planını uygulamaya koyalım.

Sade Zade bu plan yabancı değil ama hatırlayamadım deyince katibim zade “Her Yol Mubah” sana anlatmak için zaman kaybetmeyelim solak oğlan için daha önce söylediklerimiz handa hamamda söyle yeter. Der demez Sade zadenin gözleri çakmak çakmak olur, beyninde yıldız parlar görevini hatırlar. O biryanda diğerleri diğer yanda, handa hamamda başlarlar solak oğlanın arkasından iftira etmeye.

Onları gören eski yeni kuyruk acısı olan başta ağazade ve hıdırzade dururlarmı onlarda doğru yanlış başlamışlar solak oğlan için konuşmaya; Günler günleri izlemiş dedikodu, yalan iftira almış başını payıdat’a kadar uzanmış, 40 gün sonra akıllar karışmış, vicdanlar doğruyu yanlışı ayırt edemez olmuş, Şelalenin başında plan yapanların düzeni kasabada devam edip gitmiş.

Hikaye bu ya çok su götürür planlar şelalenin yanında, çamın dibinde düşünülüp hep uygulanır olmuş. Bu olanları duyan oynak zade bu işlerden bize de pay düşer diye toplamış etrafını yatmış pusuya. Bu pusu az sürer çok sürer , dere tepe düz sürer bilinmez.

 

One comment

  1. orman bakanı vardı hatırlarsınız veysel eroglu ……..bakanımız kendıne musavır olarak teyzesının oglu mehmet senbabaoglunu almıstı………. bu muhterem afyon suhut da matematık ogretmenı ıken hoppp bakan musavırı oluvermıstı…….bu mehmet senbabaoglu kardesımızın yegenlerı olan (ablasının cocukları) tugba ve adası fatıh kolejı muduru imam mehmet buyukconbak ısımlı kısıler 15 temmuzdan 2 gun once y dısına kacmıslar……..mehmet senbabaoglu da bunlara yardım ve yataklıktan sorgulanmıs ama bırsey BULUNAMADIGI ıcın serbest kalmıs…..bakan beyı bakanlıktan edenlerın bu ılıskıler oldugu ıddıa edılmekte ……….bu arada bu matematık ogretmenı olan mehmet senbabaoglu bakan bey gorevı bıraktıktan sonra emeklılıgı gelmesıne ragmen ballı maası bırakmamak ıcın erozyon genel mudurlugune mudur kalemı olarak atanmıs memurıyet sevıyesı daire baskanı sevıyesıne cıkarılmıs……bakan bey cok vefalı adam gıderken bıle teyzeoglunu dusunmus baksanıza  :)))

    AFYONKARAHISAR 03  FISILTI HABER

    ——– İletilen mesajın sonu ——–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031