Güncel Haberler

ET FİYATLARI UÇAR….!

Danet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uluçay, besiye girecek dana ithal edilmemesi durumunda, yaz aylarında etin kilosunun 35 liraya çıkabileceğini belirtti

Şuhut’ta kurulan ve mamülleri ülke genelinde tüketilen Danet Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uluçay, besiye grecek dana ithal edilmesi gerektiğini belirtti. Uluçay, “Besiye girecek ufak dananın gelmesi gerekiyor. Pazarlara her hafta çıkıyoruz. Pazarlarda istenen bir şekilde besiye girecek hayvan yok. Bizde ırk ihtiyacı var. Asil ırka ihtiyacımız var. Asil ırkı yakalamamız için Charole, Limuzin veya Smentel ırklarını getirmemiz lazım. Ben 6 ay besledim, canlı ağırlığı 280 kilogramdı, karkas 360 kilogram et verdi. Günde bir dana 1 kilogram 250 gram ile 1 kilogram 300 gram arasında et koymuş. Bunu Sayın Bakanımız’a götürdüm verdim. Sayın Bakanımız, bu ırk için ne kadar çalışmamız gerekiyorsa çalışalım dedi” ifadelerini kullandı.
YETERİ KADAR HAYVAN YOK
Besiye girecek dana ithal edilmemesi durumunda, hayvan sayısında sıkıntı yaşanacağını söyleyen Uluçay, “Uruguay’dan gelenlerin Fransa’dan gelen hayvanlara göre daha az et koyduğunu ben ispat ettim. Bakanlık buna sıcak bakıyor. Canlı dana getirmeyi düşünüyorlar. Sektör için canlı ağırlığı 300 kilogramı geçmemek şartıyla gelmesi lazım.Piyasaya ithal et girmezse, karkas et fiyatı 22-24 lira arasında olur. Ette perakendenin kilogramı ise 35 lira olur. Besicilik yapmak isteyen arkadaşlar, gerekli hayvanı bulamıyor. Ben Şuhut ve Afyon pazarlarını geziyorum. Toplam 5 tane besiye girecek dana alabiliyorum. Benim 50 tane dana almam lazım” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.