Güncel Haberler

Sinanpaşa ve Sandıklıya Dev Tesisler…

Ramazan Bayramında Afyonkarahisar ve ilçelerini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinanpaşa ve Sandıklıda temel atma merasimi; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, 22 Ağustos Çarşamba günü Sinanpaşa ve Sandıklı ilçelerinde inşa edilecek tesislerin temelini attı.

Serbanın Kaderi Değişecek, Kınık Taşkından Korunacak
İlk olarak Sinanpaşaya gidecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Serban Göleti Sulaması Rehabilitasyonu ve Kınık Köyü Taşkın Koruma Tesisinin temelini atacak. Rehabilitasyon projesinin Serbanın kaderini değiştireceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  projenin hayata geçmesiyle 9.530 dekar tarım arazisinin suya kavuşturulacağını kaydetti.
Bakan Prof. Dr. Eroğlu Bu tesisi 4.380.000 TLye mal edeceğiz ama çiftçilerimize yıllık 9.700.000 TL gelir artışı sağlayacağız. Faydasına baktığımızda bu çalışma çok ehemmiyet arz eden bir çalışma. Bu çalışmayı yapmakta bizlere nasip oluyor, tesisi 2014 yılının başına yetiştirmeyi planlıyoruz, inşallah köylümüzün yüzünü güldüreceğiz diye konuştu. Kınık Köyü Taşkın Koruma Tesisinin de temelini atacak olan Bakan Prof. Dr. Eroğlu, 750.000 TLye mal edilecek tesisin tamamlanmasıyla Kınık Köyünün taşkın zararlarından korunacağını kaydetti.
Sandıklı Topraklarının Suya Hasreti Sona Erecek
Sinanpaşadaki programlarının ardından Sandıklıya geçecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kargın Göleti ve Sulaması ile Örenkaya Göleti ve Sulamasının temel atma merasimlerine iştirak edecek. İlk olarak Kargın Göleti ve Sulamasının temelini atacaklarını belirten Bakan Prof. Dr. Eroğlu, 1.510 dekar tarım arazisini suya kavuşturacaklarını belirtti. 4.100.000 TLye tamamlanacak tesisin hizmete açılmasıyla yıllık 1.900.000 TL gelir artışı sağlanacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gölet ve sulama tesisinin Mart 2014te bitirileceğini söyledi.
500 dekar tarım arazisinin zirai sulamaya açılacağı Örenkaya Göleti ve Sulamasının temelini de atacaklarını ifade eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 3.350.000 TLye mal olacak tesis ile yıllık 535.000 TL gelir artışı sağlanacağını kaydetti. Bu tesisinde yine Mart 2014e yetiştirileceğini dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temeli atılacak tesislerin hayırlı olmasını temenni ederek çiftçilerimizin kazancını artıracaklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.