Güncel Haberler

Gençlere yönelik yeni projeler geliyor

Kadim Gençlik Derneği tarafından hayata geçirilen proje ile Şuhutlu 500 genç ücretsiz olarak sinemayla götürüldü.
Başkan Çatalkaya iddialı konuştu:‘Gençlere yönelik yeni projeler geliyor’22 Kasım Salı ve 23 Kasım Çarşamba günü ilçemiz merkez ve köylerinden başvuruda bulunan 500 genç, ‘Hz. Muhammed (s.a.v.) Allah’ın Elçisi’ filmini izlemek üzere Şuhut’tan Afyonkarahisar’a götürüldü. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu projenin ardından yeni projelerin kısa sürede hayata geçirileceğini ifade eden Dernek Genel Başkanı Selçuk Çatalkaya ‘Şuhutlu gençler için yeni bir dönem başlıyor’ dedi.

“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DESTEKLEDİ”
Şuhut’un ilk ve tek gençlik derneği olma özelliğini taşıyan Kadim Gençlik Derneği’nin kurucu Genel Başkanı Selçuk Çatalkaya şöyle konuştu; “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Şuhutlu Gençler Sinema ile Buluşuyor’ projemizi hayata geçirmekten son derece memnunuz. Üzülerek belirtiyorum ki böyle bir proje ilçemizde daha önce gerçekleştirilmemiş. Gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini geliştirmeleri, milletimize ve ülkemize faydalı, şuurlu bireyler olmaları için dernek olarak ilçemizde birçok projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Buradan sizler aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğe destek veren, takdir eden, katılım gösteren ve projemize destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ilgililerine, Şuhut Belediye Başkanımız Recep Bozkurt, Adalet ve Kalkınma Partisi Şuhut İlçe Başkanımız Gültekin Özdemir’e, Şuhut Keşkekçiler Taşımacılık’a ve Genel Başkan Yardımcımız Hakan Güzel’e ve proje esnasında görev alan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Gerçekleştirmiş olduğumuz proje ilçemiz ölçeğinde Türkiye genelinde hiçbir ilçe tarafından gerçekleştirilmemiştir. Bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

“GENÇLERİN BİRÇOĞU HAYATINDA İLK DEFA SİNEMAYA GİTTİ”
Projelerinin devam edeceğini ve kısa süre içerisinde konferans düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Başkan Çatalkaya şöyle devam etti; “Dernek olarak yapacağımız projelerle Şuhutlu gençlerin ufkunu genişletmek istiyoruz. Malumunuz üzere ilçemizin tarihinde beklide bir ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde bir Şuhutlu bulunuyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu gibi alanında marka olmuş bilim adamlarının yetişmesini istiyoruz. Şuhut’un gençleri bu potansiyele sahip. Bu potansiyelin ortaya çıkartılmasını sağlayacak çalışmaları üstlenmek, bayrağına, vatanına, milletine faydalı fertler yetiştirmek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda her alanda Şuhutlu gençleri destekleyeceğiz. Belki inanması güç ancak ‘Şuhutlu Gençler Sinema ile Buluşuyor’ projesine katılan gençlerin büyük bir kısmı hayatında ilk defa sinemaya gitti. İlk sinema deneyimlerini Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hayatını anlatan bir filmle yaşadılar. Bu da her yönüyle güzel bir proje oldu. İkinci olarak kısa süre içerisinde gerçekleştirmeyi planladığımız bir konferans var. Bu konferans ile Şuhutlu gençleri alanında marka olmuş bir ismi buluşturacak ve deneyimlerinden istifade edilmesini sağlayacağız. Şuhutlu gençler için yeni bir dönem başlıyor.”

DSC_0027

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.