Güncel Haberler

NUTUK VE ATATÜRK EVİ…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün kurtuluş Savaşı sonrasında Şuhut Karlık köyü ndeki bekir hocaya kendi el yazısı ile yazdığı Osmanlıca yazılı NUTUK kitabını göndermiştir. 

 

 

 

 

                                                             Kurtuluş Savaşı esnasında Şuhut ta Atatürk e rehberlik eden kişinin Karlık köyü eski muhtarı bekir hoca dır bekir hoca Atatürk ü kocatepe ye çıkartacak 35 kişilik süvari grubunun başında Dündar (süvari başı) görevindedir ve bu kitap şu an Şuhut Atatürk evinde sergilenen bir eseridir. Koruma altına alınmıştır.

 

            

Habib AKALIN

 

 

4 comments

  1. TARİHİ YALAN SÖYLEYEN UTANSIN
    Osmanlının büyük ilim adamlarından cumhuriyetin aydınlarından Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün rehberlerinden
    afyon ili Şuhut ilçesi karlık köyü kurtuluş savaşı kahramanlarından Bekir hoca benim dedem olmaktadır. Bu şerefli insan
    ben küçükken anlatıklarını bir masal gibi dinlerdim dedem de anlatırken duygulanır ağlamaya başlardı bende o ağlayınca dinlemekten vazgeçip dışarı çıkardım. Habib kardeşimizin Şuhutta korunan ulu önder ATATÜRKÜN el yazısı kitabını duyunca tekrar dedemin anlatıkları gözümde canlandı Kocatepeye giden yol askerlerin barınması durumu, orduyla Kocatepeye giden bayrak ve sancak tan başka bir bilinmeyen sancak hangisi, ilk ateş emrinin nasıl yapıldığı, Bekir hocaya gönderilen el yazısı taktirname nerede Şuhutun kritik bölge yapısı Karlık köyünde bilinmeyen tarihi yerleri hala ortaya çıkarılmamıştır dedemin anlatıkları ve karlık köyünün bu yönleri HASAN CACI “AK” DA SAKLIDIR .Sayın Habib AKALIN a başarılar dilerim

  2. sn recep bozkurt patetes fabrikası güme gitti afyona yapıldı sonra emirdaga patetes yetiştirilmeyen biyere yapıldı biraz elinizi taşın altına koyun yada istifa edsin bu ne ya haberleri okudukca sinir oluyoruym dogalgazı getiremezmiydiniz şuhuta arkanızda baskan olmasına ragmen hiç ugraşmıyonuz o koltuga laik degilsiniz enim görüşüm patets fabrikası açılsaydı bin kişi çalışsa 4 kişilik bir aileyle hesaplasanız 4 bin kişi yapar ilçe de bir harektlen me olur yapmayın ben muhalefet partisinden degilim kökünekadar akp liyim biraz ugraşın biişeyler yapın sinan paşa ilçesini taşolukl belediye başkanına bakın adam harıl harıl çalışıyo biraz örnek alalım pasif durmayalım aktif olun biraz çok pasifsiniz çalışmanız dilegiyle iyi günler iyi çalışmalkar 🙂

  3. hasan cacı ak benleiletişie geç karıkla illi belgesel çekiyorum bilgilerine ihtiyacım var
    0536 73 95 13

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031