Güncel Haberler

İBRAHİMLER SEÇİMİ Mİ..!

Mahalli idareler seçimlerine 8 ay gibi bir süre kala aday olmak isteyenlerle, potansiyel adaylar arasındaki belirgin fark ortaya çıkmaktadır.

Aday olmak isteyenler zemin yoklarken ve partilerde kendilerine yer ararken potansiyel adaylar arasındaki fark ibrahimler leyhine açılmaktadır.

Adalet ve kalkınma Partisi’nden 3 dönemi tamamlayan Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un Ak parti’deki 3 dönem kuralı nedeniyle yerini büyük bir ihtimalle İbrahim Eroğlu’na mahalli idareler seçimlerinde aday olarak bırakacağı gözükmektedir. İbrahim Eroğlu’nun partisindeki başarılı çalışmaları göz doldurmaktadır. Bu açıdan da değerlendirildiği zaman İbrahim Eroğlu’nun Şuhut AK Parti belediye başkan adaylığı neredeyse kesin gibi bir şey.

Siyasetin son 5 yıldır parlayan yıldızı soy isminde de olduğu gibi İbrahim Yıldız’dır. İbrahim Yıldız 2019 mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı adayı olarak seçimlerde çok yüksek bir oy alarak ikinci sırada tamamlamıştır. Şuhut yerel seçimleri değerlendirildiği zaman son 3 seçim hariç herhangi bir seçimde İbrahim Yıldız 2019 yılı seçimlerinde Aldığı oyu almış olsaydı açık ara Belediye Başkanı seçilirdi. Bu açıdan da değerlendirildiği zaman İbrahim Yıldız potansiyel belediye başkan adayı. Ayrıca 2019 seçimlerinde İbrahim Yıldız’ın ve ekibinin siyasi tecrübe eksikliği vardı. Şimdi bu eksiklikleri de tamamlayan İbrahim Yıldız potansiyel adaylar içerisinde en güçlü isimlerden bir tanesi. Partisinden veya başka bir partiden mutlaka aday olarak önümüzdeki seçimlerde de Şuhut siyasetinin en önemli aktörlerinden bir tanesi olacaktır.

Başka bir açıdan mart 2024 mahalli idareler seçimleri değerlendirildiği zaman cumhur ittifakı’nın adayları, aynı zamanda iktidar ortağı 2 partinin belediye başkanlığında yarışı şeklinde İbrahim’lerin seçimi olma ihtimalini güçlendirmektedir.

Köşe yazımızı okuyan bazı dostlar itiraz edebilirler. Bu yazımızda isimleri geçen 2 kıymetli, ticarette ve siyasette başarılı Şuhutlu hemşerimiz de düşüncelerimize itiraz edebilirler. Ben bu yazı ile geçmiş siyasi tecrübeler ışığında, önümüzdeki günlerde olabilecek gelişmeler hakkında ipuçlarını değerlendirerek böyle bir olasılığın da güçlü bir şekilde karşımızda durduğunu ifade etmek istedim.

İlçemizde belediye başkanlığına aday olmak isteyen isimleri zikredilen, zikredilmeyen diğer tüm hemşehrilerim sürçü lisan eylediysek af ola.

Sağlıklı olun, Sağlıklı kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031