Güncel Haberler

Ülke tarihindeki en büyük enerji krizini yaşıyor

Deva Parti il başkanı Kadir Saylık gündemi değerlendirdi. Son bir yılda elektrik tarifelerini esnaf için yüzde 162, çiftçiler için, yüzde 124, meskenler için yüzde 103 artırılması, Sanayicinin doğal gaz faturası, bir yılda 4 buçuk katına çıkması ve bunların artış oranı maliyetlere yansıyacak.
Enerjiye niye bu kadar zam geldi, artan enerji maliyetleri üretim maliyetlere yansımayacak mı. Maalesef ülkemiz tarihindeki en büyük enerji krizini yaşıyor. Maalesef algı operasyonu ile Doğal gaz sorununun İran kaynaklı olduğu söyleniyor. Yıllardır tekrar eden bir şey, her kış. Ülkemizin sanayisi hiç böylesine bir darboğaz yaşamadı. Sanayide doğal gaz tamamen kesiliyor, elektrikler kesiliyor. On binlerce fabrika hep birlikte kapatılıyor. Enerji bakanlığından acilen çıkarılan bir yazı ile “Elektrik kesilecek, doğal gazı keseceğiz ona göre üretiminizi düşürün ayarlayın” deniliyor. Anlaşılıyor ki o depolar kışa hazır değil ,tam dolu değil. Yetkililere soruyoruz, kışın havanın soğuyacağı belliydi. Depolar neden doldurmadı, süresi dolan doğalgaz anlaşmaları neden yapılamadı. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak umudumuzu asla yitirmeyeceğiz. Biz ülkemize , zor günlerin üstesinden gelen Türk halkına güveniyoruz. Genel Başkanımız Ali Babacan a güveniyoruz. Bu ülke her türlü zorluğu aştığı gibi, her türlü krizi çözdüğü gibi bu krizi de inşallah çözecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031