Güncel Haberler

PATATES DİYARINDA PATATES PARA ETMİYOR

PATATESİ SATAMAYAN VATANDAŞ ÇAREYİ HAYVANLARA YEDİRMEKTE BULDU.
Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Nuribey beldesinde vatandaşlar patates fiyatlarından dert yanıyor. Patates diyarı olarak bilinen Nuribey’de vatandaşlar, bir dönem tarlada bırakmak istedikleri patatesi yine de toplamaya başladı.

Nuribey’in tarlalarında kilosu 20 kuruştan alıcı bulan patatesin bu sene para etmediğini kaydeden Şükrü İskir, yaptıkları masrafları alamadıklarını ifade etti. İskir, geçtiğimiz günlerde çevre beldeler ve Niğde-Nevşehir gibi yörelerde patatesin toplanmayacağına ve tarlada bırakılacağına karar verilmişken, vatandaşın çaresizlikten dolayı patatesi toplamaya başladığını kaydetti.

PATATES BÜYÜKBAŞ HAYVANLARA VERİLİYOR

Nuribey’de ikamet eden Halil Öz de yaptığı açıklamada, patatesin 20 kuruştan alıcı bulmasına üzüldüklerini ancak, vatandaşın zirai ilaçlara ve mazota para verdiğini ve bundan dolayı zararına mahsulünü elinden çıkardığını ifade etti.

Vatandaşlardan Enfal Kaya ise, patates diyarı olarak bilinen Nuribey’de patatesin büyükbaş hayvanlara yemin yanında verildiğini ve bu sene zarar ettiklerini ifade ederken, Tarım Bakanlığı’na seslendi ve “sesimizi duyun” dedi.

İŞİ TİCARETE DÖKTÜLER

Emin Boran da verdiği bilgide, vatandaşın patatesin yanında diğer sebzeleri de hayvanlarına yedirdiğini ve traktörlerle belde meydanına getirilen kelem ve diğer sebzelerin belde halkına satıldığını söyledi.

Son olarak İsmail Evkin, yaptığı açıklamada, Ziraat Odası ve diğer tarım kredi kooperatiflerini işi ticarete döktüğünü ve vatandaşın derdinden anlamayacak kadar aciz hale geldiğini iddia etti.

PROTESTO DÜZENLENMİŞTİR

Patatesin bu yıl ucuz olmasıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Hazım Kaya, belde olarak Ağustos ayının 04-10 günlerinde söküm yapılmadı. Nevşehir, Niğde, Sandıklı’da patatesin halk tarafından fiyatı çok düşük olmasından dolayı protesto düzenlenmiştir. Patates 40 krşdan aşağı satılamayacağı kararlaştırılmıştır. Konuyla ilgili 04-10 ağustos tarihlerinde söküm yapılmadığı ve bu protestoya Salar, Sülün, Halımorlu, Karaaslan ve kasabamız destek olmaktaydı. Ancak vatandaşımızın içinde bulunduğu durum neticesinde karar yine vatandaşımıza bırakıldı” dedi.>>MEHMET BAŞEĞMEZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031