Güncel Haberler

HERKES BİLSİN Kİ TÜRKİYE TÜRKİYE’DİR…

MHP Genel Başkan Adayı Süleyman Sevet Sazak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamasında Sazak;Dış politikada aşk yok, evlilik yok; karşılıklı çıkarlar ve “tutarlılığı sınanmış” karşılıklı sadakat vardır. Dış politikada ebedi dostluklar yok, ebedi düşmanlıklar yok; hedef ortaklıkları vardır.

Devletler, uluslararası arenada alan bulmak için felsefi derinliğe, tarihsel metodolojiye, “yarın” vizyonuna ve matematiği iyi çatılmış bir üsluba ihtiyaç duyarlar. Politik arena, dostluklarını ve düşmanlıklarını ilkelere oturtmuş devletlere alan açar. Ancak dış politikanın olmazsa olmazı ‘MİLLİ AKIL’dır. Tüm bu kompozisyon; evrensel bir söyleyişle ‘DEVLET AKLI’nı resmeder.

Ortadoğu coğrafyasını Müslüman’ın kan deposu haline dönüştüren vekalet savaşları, mikser görevi üstlenen IŞİD belası, uluslararası güçlerce desteklenen PKK ve türevi gruplar, maalesef bilerek isteyerek talip olunan mülteci kabulü ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimine karşı Batı dünyasının takındığı sorumsuz tavır; Türkiye’yi ruhen ve siyaseten batıdan koparmış gözüküyor. İşte tam da bu kopmuşluk kavşağında ‘devlet aklı’nın sesini yükseltmesi; varoluş felsefemizden kopmadan, tarihin miras bıraktığı hedeflerden uzaklaşmadan, geleneksel politikamızın ilkelerini göz ardı etmeden kendini yeniden inşa etmesi gerekiyor.

Son 14 yıldır “ALIŞTIRILDIĞIMIZ KANDIRILMIŞLIK” belasının bizi yüzleştirdiği kanlı tehlike ve önümüzde duran orta/uzak tehditler milli aklı; dün yapılan hataları Türkçe okumaya, bugünü Türkçe değerlendirmeye ve yarını Türkçe hedeflemeye mecbur kılıyor.

Üzülerek söylemeliyim ki Suriye’de iç savaşı başlatan BOP’çu emperyal güçler safında “EŞ BAŞKAN” olarak yer almış olmak; bugün Türkiye’yi Suriye’de iç savaşı “bitiren taraf” olmaya mecbur bırakmış bulunuyor. Tarihe makastarlık görevini zapt etmiş bulunan emperyal güçler, Türkiye’yi bahşedilmiş iki seçenekten birine mecbur bırakmış görünüyor.

Mesele şu: BOP’un son sahnesi Türkiye’de mi oynanacak, başka coğrafyalarda mı? Kimse heveslenmesin, tarih şahittir ki; bu mübarek coğrafya bizi bölmek isteyen, kardeşliğimizi çalmak isteyen her muktedirin hüsranıdır. Bu bütünlüğün teminatı Türk Milletidir, Türk Ordusudur. Bu vesileyle ordumuza bütün cephelerde zaferler diliyorum.

Kimse unutmasın ki; Türkiye dayatılmış hiçbir seçeneğe mecbur edilmeyecek kadar töresi olan, tarihi olan, hedefleri olan, sevdalısı olan bir ülkedir.
Herkes bilsin ki Türkiye Türkiye’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031