Güncel Haberler

HUKUKTAN ÜSTÜNMÜSÜNÜZ…

Pazar Mahallesi Kaadilli Caddesinde olan GSM Baz istasyonu korsan olarak İlçemizde hizmet vermektedir. Şuhut Haber sitesi yönetimi olarak bu konuyu çeşitli defalar dile getirdik. Biz konuyu işledikce belediye başkanı sessizliğe büründü. Kanunlara aykırı korsan bir şekilde kurulan, insan sağlığını riske atan, kule şeklindeki baz istasyonunu belediye mühürlemeli ve cezai işlem uygulamalıdır.

Uşak belediyesi görevini yaparak korsan ve imar mevzuatına aykırı kurulan baz istasyonunu mühürlediği ve ceza-i işlem başlattığı için ;baz istasyonu şirketi İdari mahkemeye gitmiş Manisa İdare Mahkemesi İmar Mevzuatına aykırı yapılan baz istasyonunun belediye tarafından mühürlenmesini haklı bulmuştur. Bu yeni bir karardır. İnternetten aranılırsa bulunur.

Şuhut Belediye Başkanı görevini yapmıyor diyebiliriz. Sayın başkanın kötü bir ekiple çalıştığını cümle alem biliyor. Her işi belediye başkanı bilmeye bilir. Bilmesi de gerekmiyor. Araştırmacı olmalı, muhalif veya aykırı seslere kulak vermeli, ne dediklerini veya ne demek istediklerini iyi araştırmalı ve analiz etmeli; Gidebilecekleri son noktayı kestirebilmelidir.

Bu bir akraba ve dost tavsiyesidir.

Hukuk mücadelesi biraz uzun sürebilir. Açılan davalar uzayabilir,  Ancak mutlaka sonuçlanır.

Baz istasyonu hakkında Şuhut Belediyesinden mutlaka bir açıklama bekliyoruz. Hemde en kısa bir zamanda. Bu bir zorunluluk haline gelmiştir.

Baz istasyonu çevresinde oturanlar rahatsız olanların Anayasal ve kanuni hakları var bunlar kısaca şunlardır.

1-Anayasa Mahkemesi kararı vardır. 08/01/2010 gün ve 27456 sayılı resmi gazetede yayınlanan kararla İmar Mevzuatına Aykırı GSM Baz İstasyonu kurulamaz.

2-Yargıtay 4. Hukuk dairesinin 13/10/2008 tarihinde 2008/11727 karar sayısı ile verdiği kararda “Çevre binalarda ve bu bağlamda davacıların oturmakta olduğu binada yaşayanlar için sağlık bakımından büyük endişeler taşıdığı, bu yerde oturanların psikolojik olarak yaşamını olumsuz biçimde etkilemekte ve bunun da psikolojik yapısında tedirginlik ve ümitsizlik yaratacağı, bu haliyle de yaşamdaki sağlık değerleri düşünüldüğünde o yerde oturmanın olumsuz hale geleceği göz önünde tutulduğunda, davacının, zarar gördüğü kabul edilmeli ve davanın kabulüne karar verilmelidir.” denmiştir.

3-Manisa 2. İdare Mahkemesinin (YENİ) Uşakta İmara Aykırı Baz istasyonu kurulamaz kararı.

4-Türk Medeni Kanunu III. Komşu hakkı 1. Kullanma biçimi Madde 737- Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.

5-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası: Madde 17 ve 56 leri “Sağlıklı yaşam hakkını en yüksek yasal düzenleme olarak güvence atına almıştır.”

Baz istasyonu cevresinde oturan lar Sayın Belediye Başkanından  01/10/20009 tarihinden sonra kurulan gsm baz istasyonları hakkında işlem yapmasını talep etmelilerdir.

Sağlıklı Olun Sağlıklı Kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031