Güncel Haberler

Hamza Şeyh Dede’yi Anma ve Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı Kutlandı.

Hamza Şeyh Dede’yi Anma ve Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı kutlamalarına kaymakamımız Dr.Mehmet BOZTEPE, Şuhut Belediye Başkanı Recep BOZKURT, Kayabelen Folklor Araştırma Derneği Başkanı Kazım DEMİRER, Kayabelen Köyü Muhtarı Kudret Özcan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşması Kazım DEMİRER tarafından yapıldı.Ardından kaymakamımız Dr.Mehmet BOZTEPE konuşmasını yaptı.Kaymakamımız konuşmasında “ Bu yıl 24. düzenlenen Hamza Şeyh Dedeyi Anma ve Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı’na ilçem adına hepiniz hoş geldiniz. Anadolu’nun 1000 yıllık İslamlaşma sürecinde önemli rol oynayan yüzlerce erenden biri olan ve köyümüzü yurt edinerek bu toprakların İslamlaşmasında ve Müslümanlaşmasında büyük rol oynayan Hamzaşeyh dedeyi ve onun nezdinde tüm erenlerimizi saygıyla anıyoruz. Malazgirt Savaşı’nın üzerinden geçen yaklaşık 1000 yıllık süre içerisinde bu toprakları alevisiyle, sünnisiyle, kürdüyle, türküyle çerkeziyle bu topraklarda kaynaştık.Aşure kelimesinin anlamı gibi tek kazanda kaynayarak bir araya gelerek bir bütün olmayı başardık. Bunun başarılmasında karşılıklı hoşgörü kültürünün toplum tarafından benimsenmesinde başta Hamzaşeyh Dede olmak üzere Alevi-Bektaşi kültürünün temsilcilerinin büyük katkısı vardır. 24 yıldır Kayabelen köyümüzde kutlanan bu bayramın düzenlenmesinde emeği geçen Kayabelen Folklor Araştırma Derneği Başkanı Kazım DEMİRER’e ve katkıda bulunan tüm köylü halkımıza ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Hacı Bektaş-Veli’nin dediği gibi “Dili, dini ve yeri ne olursa olsun iyiler hep iyidir” diyoruz” Dedi.

Kayabelen köyü semah ekibi tarafından semah gösterileri düzenlendi. Ses sanatçılarının türküleri ve fotoğraf sergisi davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031