Güncel Haberler

Engin Alan Afyon’a geliyor

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı yakalayıp Türkiye’ye getiren Eski Özel Kuvvetler Komutanı Emekli Korgeneral Engin Alan, Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği’nin (AGAD) konuğu olarak Afyon’a geliyor

Son zamanlarda artan terör olaylarına karşın tepkisini gösteren ve halkın sağduyulu olması için çalışmalar yürüten Genç Atılımcılar Derneği, Korgeneral Engin Alan’ı Afyon halkıyla buluşturuyor. 1999 yılında PKK Lideri Abdullah Öcalan ve 2. adamını Kenya’da yakalayıp Türkiye’ye getiren Alan, 18 Ekim Pazar günü saat 14.00’de Soydan Otel’de ‘Milli Güvenlik, Milli Gündem’ konulu söyleşiye katılacak ve ‘Bölünmeye Çeyrek Kala’ adlı kitabını okurlarına imzalayacak.

2010 yılında Balyoz Davası kapsamında tutuklanarak cezaevine giren Korgeneral Alan, 2011 seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili seçilmişti. Balyoz davası sonucunda suçlu bulunarak 18 yıl hapse mahkum edilen Alan, cezası Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra, 19 Haziran 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı nedeniyle tahliye edilerek özürlüğüne kavuşmuştu. Alan, 24 Haziran 2014 tarihinde TBMM’de yemin etti ve meclis çalışmalarına katıldı.

Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kaan Taytak, düzenlediği program ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Derneğimiz olarak ülke ve yerel gündemi dikkate alıyor ve bu kapsamda faaliyetler yürütüyoruz. Önceki dönemlerde ülkemizin hassas günlerinde Kıbrıs Barış Harekatı Komutanı Hasan Kundakçı ve 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u Afyon’umuzda konuk ederek halkımızı bilinçlendirdik. Ülkemizde son günlerde yaşanan acı olaylar ve şehit haberleri hepimizi derinden üzüyor. Sokaklara çıkan gençlerin ve vatandaşlarımızın sağduyulu olmaları ve aklıselim davranmaları için, konunun muhatabı PKK’ya büyük zayiat veren, ömrünün çoğunu terörle mücadeleyle geçiren, vatanperver Engin Alan Paşa’mızı Afyonkarahisar halkımız ve gençlerimiz ile buluşturmak ve söyleşi yaptırmak için derneğimizin konuğu olarak ilimize davet ettik, söyleşimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

ENGİN ALAN KİMDİR?

Engin Alan,1965 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirdi. Çeşitli birliklerde görev yaptı. Daha sonra Kara Harp Akademisi’ni bitirerek kurmay oldu.  1974 yılında Kıbrıs Harekatı’nda görev aldı.

1992 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Bakü Silahlı Kuvvetler Ataşeliğine getirildi. 1996 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’na atandı. 1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan ve 2. adam Şemdin Sakık ABD destekli uluslararası operasyon ile yakalandığı zaman Türk Özel Kuvvetler Komutanıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031