Güncel Haberler

EĞİTİM

Hep eğitim der dururuz. Bu doğrudur ve olması gerekendir. Çünkü eğitimsiz milletler başkalarının oyuncağı olurlar.
Biz de konunun öneminden iki defadır bu konuyu yazıyoruz. Buna kısaca iyi yetişme ve bilinçlenme de diyebiliriz.
Öncelikli olarak gelecek neslimizi iyi yetiştirmeliyiz. Değişmez ve şaşmaz hedeflerimiz olmalı. Ancak ; bu konuda millet olarak çok ağrılarımız var. Bir kere bizim ülkemizde en çok değişen bakan milli eğitim bakanıdır. Aynı hükümete tabi olmalarına rağmen her yeni gelen bakan öncekinin politikalarını beğenmemiş ve değiştirmiştir. Değiştire, döndüre eğitim sistemimiz deneme tahtasına döndürülmüştür.
Eğitime siyasiler sürekli ve etkili bir şekilde müdahale etmişler ve kalıcı sistem kurulmasına mani olmuşlardır. Bu yüzden kendilerinin talepleri doğrultusunda hareket edecek idarecileri getirmişlerdir. Bazı Eğitim sendikaları da bu duruma suç ortağı olmuşlardır.
İlimizde de sıkça benzer olumsuzluklar yaşanmıştır.
Bazı okul idarecilerinin de sandalyelerini kaptırmamak için kamuoyunda infial oluşturacak sözleri ve uygulamaları laçkalığı göstermektedir. Yine devletin öğretmenlerinin özel okullarda derse girmeleri eleştiri konusudur.
Geçmişte olduğu gibi şimdi de eğitim başka cemaat ve fikir akımlarının kontrolüne bırakılmaktadır. Olaylardan ders alınmadığı aşikardır. Bazı cemiyet ve vakıf yöneticilerinin talepleri doğrultusunda atama ve tayinlerin yapıldığı , imtiyazlı arazi tahsisatları herkesçe bilinmekte ve konuşulmaktadır. Bu konuyu da ikaz etmekte fayda vardır.
Bütün bunlara baktığımızda eğitimin ticari sektör haline geldiği ve siyasetin oyuncağı olduğu sonucu çıkar.
Ancak bundan hepimiz zarar görmekteyiz. Çünkü bu çocuklar hepimizindir. Geleceğimizdir. Duygusal düşüncelere kurban edemeyiz. Ellerimizle kendi çocuklarımızı boğazlayamayız.
Bu uygulamaların sonucunda ilimiz eğitimde civar illere göre hatta Türkiye ortalamasına göre gerilerdedir.
Başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün yetkililer ilimizin eğitim konusunu detaylı bir şekilde masaya yatırmalı ve kalıcı çözümler uygulamaya koymalıdırlar.

Aziz Aslan

One comment

  1. blackinklaura

    teşekkürler ağabey 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031