Güncel Haberler

Doğlat Yaylası’nda Türkmen Şöleni

Bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni, 17 Mayıs Pazar günü DOğlat Yaylası’nda gerçekleştirilecek. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslar arası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni’nin 5.si İscehisar ilçesinde bulunan Doğlat Köyü’nde gerçekleşecek. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş ve Başkan Yardımcısı Nurullah Mardin tüm hemşehrilerimizi festivale davet etti.

KATILIM YOĞUN OLACAK

Türk Dünyasından çok sayıda insanın festivale katılacağını söyleyen Altıntaş, “Bu yıl 5.si ni düzenleyeceğimiz şyölenimize tüm halkımızı bekliyoruz. Şölenimiz 17 Mayıs Pazar günü İscehisar ilçesi Doğlat Yaylası’nda saat: 11.00-19.00 arasında düzenlenecektir. Şölenimize Zafer Müzesi önünden ve Jandarma Karşısı Merkez Otogar Camisi önünden ve tüm ilçelerimizden otobüsler kaldırılacak. Katılımcılarımıza pilav-ayran ikramı yapılacaktır. Şölende Kırgızistan Türk Halk Müziği sanatçıları, Kırgızistan Türk Çocuk Folklor ekibi, cirit atları gösteri yapacaktır. Ses sanatçıları Senem Gül, Elanur Tunca, Zıtkı Akın ve Ozan Ümit Çerkezoğlu sahneye çıkacaklar. Şölenimizde efe yüreklilerin ressamı Mustafa Ali Kasap’ın resim sergiside düzenlenecektir. Yine Yörük-Türkmen kültürü olan Kirman eğirme yarışması yapılacaktır” dedi.

Düzenlenecek şölenin oldukça kapsamlı olduğuna dikkat çeken Altıntaş, Türk dünyasının tanınmış akademisyenlerinden olan Azerbaycanlı Prof. Dr. Hanım Halilova’nında yer alacağını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031