Güncel Haberler

ÇETİNKAYA ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN KAHRAMANIDIR.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş yayınladığı mesajda Merhum Ali Çetinkaya’yı  vefatının yıl dönümünde minnet ve saygıyla andı.

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş; “Ulusal Kurtuluş savaşımızın kahramanlarından ve 1.ve2.dönem Afyonkarahisar Mebusu olarak yüce Mecliste görev yapan değerli hemşerim Ali Çetinkaya’yı rahmet ve şükranla anıyorum.

CHP’li Toptaş; “Ulusal kurtuluş savaşının ilk ateşini yakan bu büyük kahraman son Osmanlı Meclisinde Mebus iken İngilizler tarafından Malta’ya sürgün edilmiş,sırasıyla sürgünden sonra 1.ve 2.dönem TBMM Afyon Milletvekilliği,Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı,İstiklal Mahkemesi Başkanlığı yapmıştır.Bakanlığı döneminde 1200 km demiryolu yapılmış,Yabancıların elindeki demiryolu hatları Millileştirilmiştir.Ankara’da bulunan büyük Kamu binalarının çoğu Ali Çetinkaya’nın bakanlığı döneminde yapılmıştır. Ulusal Kurtuluş savaşının kazanılması ve Cumhuriyet’in kurulup,yerleştirilmesinde önemli görevler yapan bu büyük insan vefat ettiğinde Saman pazarında Atatürk’ün yardımıyla aldığı bir evden başka geriye herhangi bir mal varlığı bırakmamıştır.Yine Kadirşinas Afyonkarahisar halkı adına Afyon Belediye Meclisi kendisine bir ev hediye etmek istemiştir. Ali Çetinkaya bu teklifin kendisine bir ev verilmesinden daha değerli olduğunu beyanla ev teklifini kabul etmemiştir.” Bu hayat hikayesi bugün Cumhuriyetle, Kazanımları ve devlet adamları ile hesaplaşmaya kalkışanlara ibret olacak bir hayat hikayesidir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük devlet adamı Merhum Ali Çetinkaya’nın anısı önünde saygıyla eğiliyor, Allahtan rahmet diliyorum.” Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031