Güncel Haberler

Canlı Hayvan Borsası İnşaatını ATO Başkanı Mehmet Mühsürler ile gezdik…

Fotoğraf-0058

 

 

 

 

 

 

 

 

Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından yapılan Canlı Hayvan Borsası inşaatını Afyon Ticaret Borsası Başkanı(ATB) Mehmet Mühsürler ile gezdik.  Afyonkarahisar’a Türkiyenin en büyük hayvan borsasını yaptıklarını ifade aden Borsa başkanı Mehmet Mühsürler;  Avrupa’da gelişmiş ülkelerde bulunan tesisler gibi tesis yaptıklarını, her türlü teknolojiyi kullandıklarını, günlük bin 500 büyükbaş hayvan ve 5000 küçükbaş hayvan barındırabileceğini kaydeden Borsa Başkanı Mehmet Mühsürler  “Bunun dışında tesiste her türlü veteriner kontrolü, üretici ile tüketicinin buluşabileceği salonlar ve odalar, hayvanlarla ilgili yapılabilecek ölçümler için her türlü cihaz bulunabilecek. Hayvanların hastalığının olup olmadığı, yine dişi hayvanların gebe olup olmadığı gibi işlemler de teknik cihazlarla tespit edilebilecek. Yani hem üretici ürettiği hayvanın ciddi bir şekilde karşılığını görecek hem de alıcı hiçbir sıkıntı yaşamadan sağlıklı hayvan alma imkanına kavuşacak.” diye konuşacak.

 

Tesiste günde bin 500 büyükbaş, 5000 küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 6.500 hayvan barınabilecek. Her türlü veterinerlik hizmetleri ile birlikte üretici ile tüketicinin buluşabileceği salonlar ve odalar, yine veterinerlik hizmetlerinin verileceği klinikler bulunacak. Borsa inşaatı hızla ilerliyor.

 

Afyon Ticaret Borsası Başkanı(ATB) Mehmet Mühsürler, “Üretici ve alıcıların hiç bir şekilde sıkıntı çekmeden karşılıklı güven içinde ticaret yapabileceği bir mekanı kente kazandırmaya çalıştıklarını, Canlı hayvan borsasına  gelen bir vatandaşımız hem hayvanını orada konaklatma imkanı bulacak hem de hayvancılıkla ilgili ne tür ihtiyacı varsa bu borsadan  temin edecek. Hayvanlarla ilgili ilacından yemine her türlü ihtiyacını burada bulabilecek.” Diye açıklamasına devam eden başkan Mühsürler “Canlı Hayvan Borsasında adaklık kesim üniteside yapacaklarını ayrıca ilimize kuzu kesim kombinası kazandırma çalışmalarının devam ettiğini, Hayallerinin çok büyük olduğunu Allah’ın izni ile hedeflerine ulaşacağına olan inancının tam olduğunu” ifade etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031