Güncel Haberler

BU ZULÜM 28 ŞUBAT’TA BİLE GÖRÜLMEDİ..

 Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen üyeler Anıtpark önünde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptılar. Eylemde konuşan il temsilcisi Nizamettin Şenol;” Yönetici Atama Yönetmeliği ile Bakanlığın tarihindeki en büyük kadrolaşma yaptığını söyledi.4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve bakanlıkta üst düzey yöneticiler olmak üzere tam tamına 76 bin yöneticinin görevlerine son verilmiştir.”

Diğer Memur Konfederasyonlarının destek verdiği eylemde Nizamettin Şenol “Hem de öyle bir kıyım ki; siyasi görüşü ve ideolojisi iktidara ters düşen, sendikal tercihini yandaş, candaş, sırdaş sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bu durum yönetici soykırımı olarak bakanlık tarihine geçecektir. Size yazıklar olsun, yuh olsun, yuhlar olsun.” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığında haksızlıkların sadece müdür görevlendirmesi ile sınırlı olmadığını iddia eden Şenol şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlere rotasyon uygulaması ile hangi şeytanlık peşindesiniz? Yine kaç kişinin hakkını yiyeceksiniz? Öğretmen açığı ülkede yüz binlere ulaşmışken neden hala atama yapmıyorsunuz? Ülkenin eğitimsiz olması sizin için daha kolay oy devşirmek midir? Öğretmen alan değişikliklerinde yaptığınız beceriksizlikler ayyuka çıktı. Onu da elinize yüzünüze bulaştırdınız. Bütün bunların sorumlusu Sayın Nabi Avcı ve Müsteşarı Yusuf Tekin hemen istifa etmelidir.”dedi.

Sayın Vali Yusuf Hakan Güner sizi göreve davet ediyoruz diyen Şenol; “Bu duruma hemen müdahale etmelisiniz. Yönetici değerlendirme puanları acilen iptal edilmelidir. Bu duruma derhal soruşturma açmalısınız. Sorumlular hakkında gereğini yapmalısınız. Sendikamız tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de kadrolaşmanın, yanlış uygulamaların, haksızlıkların peşini bırakmayacaktır. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine önüne siyah çelenk bırakıyoruz. Okullar açıldığında ise Ankara merkezli geniş katılımlı bir eylem yaparak, gerekirse diğer sendikalarla ortaklaşa iş bırakma eylemi yaparak adaletsizlikleri, adam kayırmaları en yüksek perdeden dile getireceğiz. ” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031