Güncel Haberler

Bayram İzlenimleri-1

Bayram izlenimlerimizi siz değerli dostlarla paylaşmakta fayda var. İlçemiz hareketli bir bayram geçirmiştir. İlçemizde bayramı geçirmek isteyen il dışından gelen hemşerilerimizin çokluğu dikkatlerden kaçmadı. Dini vecibelerini yerine getiren hemşerilerimiz zaman kaybetmeden siyasi girdabın içinde buldular kendilerini.

Yazımıza öncelik sıralaması olarak bize göre öncelikliden başlayalım dedik. İlçemizde bayramın birinci günü insanlar kurban kesme ibadetleri ile uğraşmakla geçirdiler. Ancak benim gibi bir kısım hemşerimizde bayramın ikinci günü kurbanlarını kestiler. Eş dost ziyareti ve hısım akraba sohbetleri ile geçti.

Bayramın ikinci günü siyaset kazanının nasıl kaynadığı daha net olarak göründü. Siyasi parti bayramlaşması ile başlayan hareketlilik bakan Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU nun ilçemize gelişinin karşılama töreninde açık ve net bir şekilde görülmüştür. Veysel bey bakan olduğu tarihten bu zamana abartısız Şuhut Merkez İlçeden en fazla katılımın olduğu karşılama töreni idi. Bunda AKP belediye başkan aday adayı Mikail GÜNERİ’nin birkaç saatlik çabasının sonucu olduğunu bilenler bilir. Bu karşılama ilçe yönetiminin de dikkatinden kaçmadığını düşünmekteyim.

Mikail GÜNERİ isminden bahsetmişken halkın teveccüh gösterdiği AKP aday adaylarından olduğunu ifade edebilirim. Bayramı en iyi şekilde değerlendirdiği de gözlerden kaçmadı. Seçim çalışması yaparcasına 100 civarda esnaf, çiftçi, köylü, memur, sanatkar, ticaret erbabı ile görüştüğü; bunlardan büyük bir kısmının da desteğini aldığı ifade edilmektedir.

Belediye düğün salonunda olan bayramlaşma töreninde saflar açık ve net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Hangi aday adayını kimin desteklediği, kim kimin adayı olarak ön plana çıktığını halkımız izlemiştir. İlçemizin En büyük şirketlerinden birine sahip, ticarette hızlı başarılar elde etmiş olan Recep Ağamız bundan önceki iki seçim incelenirse desteklediği adaylar seçimi kaybetmiş olup, ticarette gösterdiği başarıyı siyasette yakalayamamıştır.

AKP nin seçim anketinde ismi geçen 3 kişiden biri olan Erdal ÇINAR popülerliğini hiçbir zaman yitirmemiş, uzun süre siyaset yapmasına rağmen şaibeli işlere hiç bulaşmamış temiz bir siyasetçi olarak ağırlığı ve etkinliği bayram boyunca hissedildi.

CHP emin adımlarla yerel seçimlere hazırlanmakta, seçmenle ilişkilerini sıkı tutma çalışmaları yapmaktadır. Belediye başkan aday adayı isim olarak belirlemezken birazda diğer partilerdeki gelişmelere göre hareket edeceği ifade edilmektedir. CHP de belli olan İl Genel Meclisi aday adaylarının sayısı şimdiden 4 kişiye ulaşmıştır. Şuhut il genel meclis seçim sonuçları şimdiden sanki neticelenmiş gibi gözüküyor. 2 üyelik AKP, 1 üyelik CHP görünmektedir. Ancak 1 üyelik MHP olması sürpriz olmaz diye düşünüyorum.

MHP Şuhut ta ne ses veriyor, nede sır veriyor. MHP Şuhut teşkilatı ya bayramlarda bayramlaşma için açılıyor, yada bir parti yönetim kurulu üyesinin çocuklarının düğün törenleri olduğu gün açılıyor. İlçe başkanı yerel gazete yöneticilerini arayarak gündemde olmayan kişileri aday adayı olabilir diye yazmayın diye biliyor. MHP Şuhut ta bu teşkilat ile aday bulmakta zorlanabilir. Tabii ki ne kadar güvenilir bilinmez ama Kanal-3 Mercek programın da H.İbrahim KOCAERKEK “Sayın Nuri OYNAĞANLI önümüzdeki yerel seçimlerde Memleketimizin Evladı Sayın bakan Prof.Dr. Veysel EROĞLU’nu destekleyeceğini o ne derse onu yaparım.” dediğini açıkladı.

Bir haftadır herhangi bir Tekzip gelmediğine göre doğru olduğunu ifade edebiliriz.

Yazılacak daha çok şey olduğunu ifade ederek bayram izlenimlerine şimdilik ara verelim. Sağlıklı olun, Sağlıklı kalın.

One comment

  1. oncelik suhut a hizmet olmali guzel prijeler uretilmeli hedefler afyon belediyesinin yapamadigi projeleri yapmak olmali.ornegin 3-5 tane kapali olimpik yuzme havuzu afyon dan suhut a yuzmek spor yapmak icin gelsin millet.suhut a hava alani yapilabilirmi onun projesi dusunulebilir.belediye destekli sertifika veren japonca-cince dil kurslari acmak.
    eskisehir porsuk cayindan nasil yararlaniyor.suhut tada cay var.
    tum aday adaylarina basarilar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031