Güncel Haberler

Atık Su Arıtma Tesisi Çalışmıyormu..!

Akar Çay Havzası yani Eber Gölü ve Akşehir Gölüne deşarj olan suların oluşturduğu kirlilik yükünün azaltılması ve önlenmesi için;   Şuhut Çevre Hizmetleri Birliği; Bakanlar Kurulunun 12.10.2009 Tarih ve 2009/ 15510 sayılı kararı ile tüzel kişilik kazanmıştır.   Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “Çevre Hizmet Birliği Şuhut Belediyesi ve Balçıkhisar, Kayabelen Kasabası Belediyeleri ile Hallaç, Anayurt, Güneytepe, Mahmut, Akyuva, Çakırözü ve Ortapınar Köylerinin dahil edildiği için bu köyleri temsilen İl Özel İdare Müdürlüğünün katılımıyla oluşturulmuştur.”

 

Şuhut Çevre Hizmetleri Birliği, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt başkanlığında; Belde Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi görevlileri, köy muhtarları, mezbaha-mandıra ve yağ sanayi şirket yöneticilerinin katılımıyla yapılan toplantıda alınan kararlar uygulanıyor mu.!

Bu toplantıda alınan en önemli karar ilçemiz de mandıra – yağ sanayi ve et kombinası bulunan firmaların tesislerinden çıkan atık suların Atık Su Arıtma Tesisine sevk edilmesi için yapılacak çalışmalar sonuçlandı mı.! Eğer çalışmalar sonuçlanmadı ise gerekçeleri açıklanmalıdır. Sonuçlandı ise bu şirketler atık sularını neden gali çayına bırakmaya devam etmektelerdir. Bu Tesis var iken çevre kirliliğine kim ve neden göz yummaktadır. Ayrıca bu şirketlerin yükümlülüklerini yerine getiriyorlar mı.!  Şuhut halkından hiçbir şey saklanmadan açıklanmalıdır. Şuhut Haber

 

a9 a8 a7 a6 a5 a4 a3 a2 a1

 

 

One comment

  1. aliv veli kırklareli

    Şuhut Çevre Hizmet Birliği başkanı malumunuz olduğu üzere Şuhut belediye Başkanıdır. ilçede bulunan mandra ve kesimhaneler katılım payı ödememek için tüm pisliklerini hala çaya akıtarak akarçay ve eber gölüne ulaşmaktadır birliğin kendisinin ceza yazma yetkisi olduğu gibi bu görevi siyasi mülahazalar nedeniyle yapamıyorsa Çevre ve şehircilik il müdürlüğü de göreve davet edilebilir, Birlik başkanı neden korkuyor? ilçede zengin olmakla eşkiya olmak aynı anlamamı geliyor yoksa?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031