Güncel Haberler

“2017 Yılında Şuhut’ta Destan Yazdık”

Şuhut Belediye Başkanımız Recep Bozkurt, 2017 yılıyla alakalı bir değerlendirmede bulundu.
“2017 Yılında Şuhut’ta Adeta Destan Yazdık”

Başkan Bozkurt, çalışmalarını anlatmadan önce Şehitlerimizi unutmayarak “2017 yılı içerisinde aziz vatanımız ve milletimizin selameti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet anıyor, aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi. Başkan Bozkurt, rutin Belediye hizmetleri dışında yapılan yatırım ve çalışmaları tek tek anlatarak “Rabbimize şükrediyorum, bizlere bu aziz millete ve Zaferin kazanıldığı topraklara hizmet etmeyi nasip ettiği için. Halkımız için, Şuhut’umuz için ne yapsak az gelir. Ak Parti Hükümetimiz, Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Hemşehrimiz ve Orman ve Su İşleri Bakanımız, Şuhut’un evladı Prof.Dr.Veysel Eroğlu’nun destekleriyle Şuhut’ta 2017 yılında adeta destan yazdık” dedi.

“Projemizin Ödül Alması Gurur Verici”

2017 yılında ilçe halkının da yapıldığı günden itibaren taktirini toplayan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr.Veysel Eroğlu’nun ismini taşıyan ve Belediye Başkanımız Recep Bozkurt’un mega projelerinden bir tanesi olan Prof.Dr.Veysel Eroğlu İş Merkezi projesi ile Ak Parti Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen Kent Ekonomilerine Katkı Sağlayan Projeler yarışmasında elde ettiği başarı ile gündeme gelen Başkan Bozkurt, Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödülü alarak ilçemize getirmişti. Başkan Bozkurt’un projesinin ödül alması ilçe halkı ve Afyonkarahisar kamuoyu tarafından taktir edilmişti . Başkan Bozkurt, bu konuyla alakalı olarak ta “marifet iltifata tabiidir, bizlerin gayretini ve çalışmasını böylesine değerli bir şekilde ödülle taçlandıran mazlum coğrafyaların umudu Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizleri onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Biz bu şevk ve azimle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız riyasetinde çalışmalarımıza şevkle devam edeceğiz” dedi.

“Mezbaha Bölgede Eşsiz ve Örnek Bir Proje”
Başkan Bozkurt, 2014 yerel seçimlerinde verdiği ilçemizi sektörde daha güçlü bir konuma getirecek olan Mezbaha Projesi projeside 2017 yılında hizmete başladı. Başkan Bozkurt’un mega projelerinden bir tanesi olan Modern Mezbaha projesinin maliyeti 8 milyon lirayı buldu. Başkan Bozkurt, mezbaha projesinden bahsederken, “İlçemiz adına önemli bir yatırım olan kamu ve özel sektör işbirliğinin bölgemizde ilk defa gerçekleştirildiği çalışma ile bölgemizde örnek bir proje gerçekleştirdik. 2017 yılında hizmete giren Mezhabane kullanılan makine ve ekipman yönünden de bölgemizin eşsiz tesislerinden birtanesi olma özelliğini taşıyor. Yine bizim dönemimizde gerçekleştirilen Canlı Hayvan Borsası projemiz ile birbirini tamamlayan proje sayesinde ilçemiz hayvancılık sektöründe adeta bölgemizin lideri konumuna yükseldi” dedi.

“Doğalgaz İçin Belediye Olarak 10 Milyon Yatırım”
2014 seçimlerinde ilçe halkına Başkan Bozkurt tarafından verilen önemli sözlerden sadece bir tanesi olan Şuhut’un Doğalgaz ile buluşması projesinin de 2017 yılında hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Bozkurt, “İlçe halkımızın da özellikle beklediği Doğalgaz ile alakalı şehiriçi dağıtım şebekesi çalışması hızla devam ediyor. Bu çalışma neticesinde de sadece belediyemiz tarafından da altyapı, yol ve diğer alanlarda 10 milyon liralık bir maliyet yükü geliyor. İnşallah doğalgazın tamamen ilçemizde kullanıma kısa sürede başlanacak, Bizde doğalgaz ile endeksli olarak belediyemiz tarafından yapılacak olan yatırım ve çalışmaları hızla gerçekleştireceğiz” dedi.

“Yaklaşık 20.000 Metre Yol Çalışması Yaptık”
2017 yılında parke taşı çalışmalarını anlatan Başkan Bozkurt, “İlçemize doğalgazın gelmesi ile birlikte yol yenileme ve parke taşı çalışmalarımızın bir çoğunu gerçekleştiremedik, buna rağmen ilçemizde 2017 yılında 5000 m2 yeni parke taşı çalışması gerçekleştirdik. Yaklaşık 6000 metre yeni asfalt yol çalışmasını hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızın yanı sıra 3000 m2 bordür taşı çalışmasını da yine 2017 yılı içerisinde yaptık. Bu çalışmalarımızın tamamını halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda gerçekleştirdik, hiçbir çalışmamızda keyfiyete yer vermedi elhamdülillah” dedi. Bu çalışmaların yanı sıra yaklaşık 10000 metrelik stabilize yol çalışmasını da gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Bozkurt, “ 2017 yılında ilçemizde yol ile alakalı çalışmalarımızın toplamı yaklaşık 20.000 metreye ulaşmakta, bu çalışmaların hayata geçirilmesinde emeği olan tüm ilgili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
“Yol Bakım ve Onarımında Seferberlik İlan Ettik”
Başkan Bozkurt, parke taşı yenileme çalışmalarında bu sene rekora gidildiğini de sözlerine ekleyerek, “2017 yılında ilçemiz merkezinde gerçekleştirilen doğalgaz şehir iletim hatlarının yapımı nedeniyle yollarımız tahribata uğradı bizde bu noktada vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına geçici bir çözüm olan parke yenileme çalışmalarında adeta bir seferlik ilan ederek, 5 ayrı ekiple şu ana kadar yaklaşık 15.000 m2 parke tamiratı gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızın bu kadar hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesinde vatandaşlarımızın anlayışı ve hassasiyeti nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Bozkurt, hava şartlarının normale dönmesiyle çalışmaların daha da hızlanacağını, şuanda yapılan çalışmaların daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilerek, imkanları zorlamak suretiyle yollarda kapsamlı bir çalışmayı 2018 yılı içerisinde yapacağını kaydetti. Ayrıca Başkan Bozkurt, yol bakım ve onarım çalışmalarının doğalgaz çalışmalarına endeksli olarak devam edeceğini kaydetti.

Hiçbir Dönemde Yapılmayan Kanalizasyon 2017’de Yapıldı
2017 yılında altyapı çalışmalarının da duraksız bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Bozkurt, yıllardır hiçbir belediye başkanının cesaret edip kazma vurduramadığı Afyon Caddesi altyapı işinin yapımıyla alakalı da bilgi vererek “Bir çok vatandaşımızın mağduriyeti haline gelen ve yıllardır talepleri geri çevrilen bu çalışmayı hayata geçirmekten dolayı duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Afyon Caddesi olarak bildiğimiz Altıgöz Mahallemizde bulunan bölgede 500 metrelik yeni bir kanalizasyon çalışmasını hayata geçirdik” dedi. Başkan Bozkurt yaklaşık 600 metrelik yeni yağmur suyu hattının da yağmur esnasında vatandaşların mağduriyet yaşadığı bölgelerde hayata geçirildiğini de ifade ederek “Aşırı yağışlarda vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirmenin gayretindeyiz” dedi.
“Su En Temel İnsani Bir İhtiyaçtır”
Göreve geldiği günden itibaren Şuhut halkının sağlıklı ve kalite bir suyla buluşması noktasında bir çok çalışmayı hayata geçiren Başkan Bozkurt, 2017 yılında da Suya yönelik yatırımlarını hız kesmeden devam ettirdi. Suya verdiği önemi her zaman gündeme getiren Başkan Bozkurt, “Su en temel insani ihtiyacımızdır, halkımıza bu temel ve insanı bir ihtiyac olan suyun en sağlıklı, güvenli ve kaliteli bir şekilde ulaştırılması için 2016 yılında başlattığımız su hattı yenileme çalışmalarını hızla devam ettiriyoruz. Bu kapsamda yaptığımız yenileme çalışmaları 10.000 metreye ulaşmış durumda “dedi. Başkan Bozkurt, bu çalışmanın da devam edeceğini kaydederek, Şuhut halkına menbaa kalitesinde su temin ettiklerini de sözlerine ilave etti.

Mezarlık Sorunu 2017’de Tarih Oldu
İlçemiz gündemini uzun süre meşgul eden mezarlık sorununa da kesin çözüm bulan Başkan Bozkurt, 2017 yılında ilave mezarlık alanı olarak belirlenen 16000 metrekarelik alanı Belediyemize kazandırarak, mezarlık düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasını sağladı. Başkan Bozkurt, “Biz belediye olarak halkımızın, doğumundan ölümüne kadar her anında yanında olmak durumundayız. Mezarlık konusunda yaşanan problemin tamamen çözülmesine yönelik çalışmayı bu sene tamamlayıp mezarlık yeri satışlarımıza başladık. Şuanda mezarlık sorunumuz tamamiyle ortadan kalkmış durumda. 2017 yılı içerisinde yeni 16.000m2 mezarlık alanımızda çevre duvarı, yol, parke taşı yapımı ve kamulaşturma ile toplam 1 milyonluk yatırım gerçekleştirdik” dedi. Bu çalışma ile birlikte ilçemizde yaşanan mezarlık sorunu 2017’de tarih oldu. Başkan Bozkurt, yeni mezarlık alanında kısa sürede ağaçlandırma çalışmalarının başlayacağını söyledi.

“İnşaat Ve Yenileme Çalışmaları Aralıksız Sürdü”
İnşaat çalışmalarının da hızla devam ettiği 2017 yılında Şuhut Belediyesi ilave mezarlık alanında, akaryakıt istasyonunun yenileme çalışmaları, kademede yeni garaj inşaatı ve stadyumda iyileştirme çalışmaları gibi inşaat çalışmaları da hayata geçti. Başkan Bozkurt, Akaryakıt İstasyonunda gerçekleştirilen çalışmaların vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılanması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu çalışmaların tamamı belediyemiz ekip tarafından hayata geçirildi. Akaryakıt istayonumuz günümüze uygun yenilerek halkımızın istifadesine sunuldu. Kademede araçlarımız için yeni garajlar inşa edildi, stadyumumuzda iyileştirme çalışmalarımız sürdü” dedi. Başkan Bozkurt, Akaryakıt istasyonunun tadilatıyla ilgili olarak ta 500 bin lirayı geçen bir yatırımın gerçekleştirildiğini söyledi. Yapılan çalışma ile akaryakıt istasyonunda bay – bayan mescit ve yeni işyerleri kazandırıldığına dikkat çeken Başkan Bozkurt, “Burada inşa ettiğimiz işyerlerimizi ihale ile kiraya vererek esnaflarımızın istifadesine ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

“2017’de 2500 Fidan ve Çiçek Toprakla Buluştu”
İlçemizin yeşil bir kent olması için çalışan Başkan Bozkurt, 2017 yılında da “Parolamız Yeşil Bir Şuhut” sloganı ile çalışmalarını sürdürdü. Park ve Bahçeler çalışmalarına değinen Başkan Bozkurt, “Rutin bakım ve onarım çalışmalarımız yanı sıra ilçemizde 2017 yılında mavi ladin, batı ladini, çınar, salkım s-söğüt, yediveren gülü, kadın tuzluğu, petunya, sarmaşık gül, hanımeli, mazı, leylak ve daha bir çok çeşitte ağaç, çiçek ve fidanı toprakla buluşturduk. Yaklaşık 2500 çiçek ve fidanı ilçemizin çeşitli noktalarında parklarımızda toprakla buluşturduk. Göreve geldiğimiz günden itibaren yıllık ortalama 4 bin çiçek ve fidanı toprakla buluşturuyoruz, ilçemizin yeşil görünümü zenginleştirmek için çalışıyoruz” dedi.

“Şuhut tarihi Gün yüzüne Çıkıyor”
Kültürel ve sanatsal alanda da birçok çalışmayı 2017 yılında hayata geçiren Başkan Bozkurt, Şuhut’un tanıtımı için İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen tanıtım günlerinde Şuhut’un en güzel şekilde tanıtıldığını ifade ederek, “İlçemizin tanıtımına her zaman önem veriyoruz, Şuhut’un tanıtımı için İstanbul’da gerçekleştirilen tanıtım günleri ve Ankara’daki tanıtım günlerine katılarak ilçemizi en iyi şekilde tanıtmanın gayretinde olduk” dedi.
Başkan Bozkurt, Şuhut’un tarihi ile alakalı yapılan çalışmalarında hızla devam ettiğini 2017 yılında Dr.Muharrem Bayar’ın katkılarıyla ilçemizin tarihi ve kültürel özelliklerinin bir kitapta toplanılmasıyla alakalı çalışmanın 2017 yılında da hızla sürdürüldüğünü söyledi. Başkan Bozkurt, “İlçemizin, tarihinin gün yüzüne çıkmasına büyük önem veriyoruz. Ve sağolsun Muharrem Hocamız bu konuda ilerleyen yaşına rağmen büyük bir gayret ile bizlere katkı sağlıyor. Şuanda tarih kitabımızın derleme aşaması gerçekleştiriliyor, kısa sürede de İnşallah kitabımızı halkımızla buluşturacağız” dedi. Başkan Bozkurt, 2017 yılında yapılan çalışmalar sayesinde Şuhut Belediyesi’nin 1912 yılında değil 1884 yılında kurulduğuna dair bir vesikanın bulunduğunu da sözlerine ekleyerek Şuhut Belediyesi’nin daha eski bir kuruluşu olan teşkilat olduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031