Güncel Haberler

ZÜLFİYARE DOKUNMADAN…..

Köşe yazısı yazmak için oturduğumdan şu ana kadar 2 saate yakın bir zaman geçmiş bulunuyor. Kurban Bayramına rastlayacak olan bu köşe yazınında hangi konuyu değerlendirmek konusunda bir karar veremedim. Birkaç konu başlangacı yapıp sildikten sonra bu satırlarla başladık. İnşallah hayırlı konulara değinerek Gazetenin Kurban Bayramı sayısına uygun bir yazı kaleme alırım.

Aslında konu çok; Belediyedeki olumsuzluklar yazılabilir. Siyasi verilen daha yerine getirilmeyen sözler yazılabilir. Eğitimdeki aksaklıklar yazılabilir. İlçemizle diğer ilçelerin aldığı hizmetler rakamlarla karşılaştırmalı okuyucuya sunula bilir. Belkide en önemlisi siyaseti kendi kişisel çıkarları için yapanlar yazılabilir; diye düşünürken bayrama uygun olsun, bayram tadında olsun diye zülfıyare dokunmayalım istedim.

Şuhut; Bulunduğum zaman mutlu olduğum, havası ile kendimi zinde hissettiğim, doğduğum, doyduğum, memleketim. Nasıl ifade etsek, hangi methiyeyi düzsek, yinede ifade etmekte zorlanacağımız yurdumuz Şuhut.

Her zaman fırsat bulduğumda, sıkıldığımda, bunaldığımda, önemli kararlar arifesinde, nefes almak ta zorlandığım anlarda bir durak, bir nefes, bir su, bir liman gibi sığındığım memleketim Şuhut.

Aynı zamanda kültürü farklı, folklörü farklı, gelenekleri farklı bir diyar memleketimiz Şuhut. Araştırılmalı, ilmi yayınlarla araştırmalar desteklenmeli, sipariş üzerine olmayan çalışmalar yapılmalı. Kısacası gelecek nesillere ışık olacak çalışmalar yapılmalıdır.

Bir Karacaylı arkadaş yıllar önce bir sohbet esnasında ailesinin soy ağacını çıkarmıştı. 400 yıl evveline kadar gidebiliyor. Şu anda bir asır kadar öncesinden geldiği rusyadan akrabaları ile bağları devam ediyor. Bu bilgiden sonra;

Şimdi soralım hangi hemşerim dedesinin, rahmetli dedesinin adını veya dip ninesinin adını biliyor. Hangi aile nereden ne zaman gelmiştir. Hangi köyümüz hangi türkmen boyundandır. Törelerimiz, adetlerimiz, düğünlerimiz, düğün yemeklerimiz, keşkeğimiz, manilerimiz, hangi kültürlerden gelmiştir, veya etkilenmiştir araştırılmalıdır.

Tarih ve kültürel araştırmalarla beraber; Siyasi gelişmeler, yapılan yatırımlar, kaçan fırsatlar, Sinanpaşaya kacan Karma Organize Sanayi Bolgesi, Bolvadine kacan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, Emirdağ, Çay, Sandıklı, Dinar kadar yapılamayan Toki konutları, Emirdağ, İhsaniye,Dazkırı, Dinar’a yapılan bize yapılmayan sanayi tesisleri, Artan işsizlik, kullanılamayan imkanlar, beceriksiz yöneticiler, vizyonsuz siyasiler, ufuksuz stö lerde araştırılmalı; Tartışılmalıdır. Tarihe not düşülecekse; bunlar mutlaka kaleme alınmalı ve toplum ile paylaşacak yürekli, inançlı, gözü kara kalemlerde desteklenmelidir.

İlçemizde haber siteleri vardır, gazeteler var ama araştırmacı gazetecilerimiz yok. Sorgulayan köşe yazarlarımız yok. Sorun bununlada bitmiyor. İlçemizde siyasi guruplar yok, parti içi muhalefet yok, mutlaka olmalı ve desteklenmeli diye düşünüyorum. Eğer ilçemizde bu saydıklarım olsa idi şu yazdığımız sorunların en az yarısı halledilmiş olurdur. Zülfüyare dokunmadan köşe yazalım dedik. İnşallah öylede olmuştur.

Değerli hemşerilerim, Kurban Bayramınızı kutlar, Her şeyin gönlünüzce olmasını Yüce Mevladan dilerim. Sağlıklı olun, Sağlıklı kalın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031