Güncel Haberler

Tüm partiler için geçerli.

Meclis; Mütahitler, avukatlar, proflar, işadamları vs ile doldu. Bu vekiller meclis duvarındaki ” Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazısına bakarak toplantı yapıyorlar.
…. Halkın DERDİNİ anlatacak işçi, işsiz, çiftçi, çoban, küçük memur, küçük esnaf vs. Meclise seçtirilmiyor.
…. “El elin eşeğini ıslık çalarak arar” . “Elli deve yüz harar herkes işinin bittiğini arar” , “tellal omuzundanı satar” . Bu ATASÖZLERİ boşa söylememiştir.
…. Eskiden biz Osmanlı bankasıyız diye reklam vardı, banka bizim diye sevinip bankaya koşanlar vardı. O bankada fıransızların çıktı.
…. Neticede bu günkü seçim sistemine göre adayları Genel Başkan belirliyor sıralıyor. Emirleride o veriyor. Vekil de; millete değil genel başkana itaat, Hizmet ediyor.
…. Bunlara millet vekili değilde, genel başkan vekili diyenler çoğalıyor.
….. Bu vekiller halkım beni buraya getirdi, halkım istediği için bunu söylüyorum, bunu yapıyorum diyemiyorlar. Ancak; genel başkanımızın talimatlarıyla… diye söze başlayabiliyorlar.
…. En dpğrusu; Millet vekili olmaları için. Üye seçimiyle sıra belirlenir. Halk tercihli seçim sistemiyle bu sırayı halk: sandıkta seçimle bir daha belirler.
…. O zaman Millet Vekili olur.
…. Bu Özal zamanın da bir defa denendi. Milletin istedikleri milletvekili oldu. Milletin istediklerini yapmaya çalıştılar. Sonra kaldırdılar.
….. Bu anlattıklarım bir partiyi övmek bir partiyi suçlamak için değildir. Hepsinin aynı olduğunu söylemek içindir.
….. Her partinin partilisi; önce kendi partisinde demokrasi, eşit hak, Nimet ve külfette adalet mücadelesi vermeli.
…. Partileri; Halkın kayıtsız şartsız seçtiği doğru insanlar iyileştirebilir. Bu doğru insanlar partileriyle birlikte ülkemizi de iyileştirebilir, geliştirebilir, güzelleştirebilir.
…. Parti genel merkezlerindekiler kendilerini sürekli seçtirmeye çalışırken, halkta kendilerinden doğru insanları seçmeye çalışmalıdır.
…. Mecliste halkın isteğiyle seçilip, nimeti, külfet adaletli dağıtmaya çalışanlar olabilir, sayılarının çoğalmaları dileğiyle.
Müjdat Kayayerli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031