Güncel Haberler

SÜT İNEKLERİNİ DAHİ KESİME YOLLUYORLAR.

Milletvekili Burcu Köksal, beraberindeki partililerle birlikte Sandıklı Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Üreticiler yem ve mazot zamlarından bezmiş durumda olduklarını dile getirerek, “Süt ineklerini dahi kesime yolluyoruz. Yeme, gübreye, mazota yapılan zamlar ve elektrik faturalarının yüksekliği nedeniyle artık hayvanlarımıza bakmakta zorlanıyoruz. Hayvanlarımızı elden çıkartmak istiyoruz ama satacak müşteri de bulamıyoruz. Hükümet üreticiye gereken desteği hiç bir zaman vermedi. Devlet üretici için çiftçi için yapılması gerekeni yapmıyor. Üreticinin çiftçinin değeri kalmadı.” şeklinde konuştular.
ÜRETİCİ PERİŞAN HALDE, KREDİ TAKSİTİNİ ÖDEYEMİYOR
Toplumun tüm kesimlerinin yaşanan ekonomik buhran nedeniyle evine ekmek götüremez hale geldiğini kaydeden Milletvekili Köksal, “Vatandaş, esnaf üretici, çiftçi perişan halde. Besiciler, başta yem olmak üzere girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle hayvanlarını satmak istiyorlar ama alıcı bulamıyorlar. Birçok üretici yem parasını ve çektikleri kredi taksitlerini ödeyemedikleri için hayvanlarını yok pahasına satmak zorunda kalmış. Ben ve tüm partili arkadaşlarım sürekli sahadayız. Kırsalda yaşayan üreticimizin, çiftçimizin sorunlarını yerinde görüyoruz. Ülkemizin dört bir tarafında sorunlar giderek büyüyor. Halkımızın desteğiyle CHP iktidarında biz toplumun tüm kesimlerine sahip çıkacağız. Geliyor gelmekte olan.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031