Güncel Haberler

SİYASET BULUNDUĞU ZAMAN DİLİMİNDEN İBARET DEĞİLDİR…

AKP İLE MHP ittifak yapıyorsa, siyasetin yasaları ve kuralları içinde yapıyordur, ittifakı eleştirmeyeceksin.
Aynı şekilde siyasetin kuralları ve yasaları içinde demokrasiyi işler kılmak için, tıkanmış yolları açmak için İYİ PARTİ’ye katılınmışsa siyasetin yasaları ve kuralları içinde yapılmıştır, bu yüzden onları da eleştirmeyeceksin…

Ve düşüneceksin: Daha gelişmiş demokrasiyi tesis etmek bu kadar zor mu ki siyaset kurumu milletin sorunlarını çözme mekanizması iken NİYE oyun için de oyun türetme mekanizması haline gelmiş, getirilmiş?

Siyaset vatandaşın sorunlarını çözme sanatı iken aynı zamanda demokrasiyi işler kılmak için kendinizden bazı konulardan özveride bulunarak yanyana gelebilme sanatıdır da.
Bu yüzden siyasi rakibini/partisini ELEŞTİRİRKEN ağır sözler söylemeyeceksin ki yanyana gelişinin toplumdaki karşılığı hayretle, şüpheyle, ahlaksızlıkla, etik olmamakla değerlendirilmesin…

Eleştiri “””küfür”””” etmek değil daha iyiyi, daha güzelini, daha geniş alana yayılan mutluluğu işaret etmektir. “””””Eleştiriyi küfür haline, husumetin dili haline getirirseniz çok iyi niyet ve amaçla yaptıklarınız bile şüphe ile karşılanır. “””””””
Ve bence BAHÇELİ-ERDOĞAN ittifakının kabullenilmesindeki zorluk buradadır.
Ve ileride olası KILIÇDAROĞLU-ERDOĞAN ittifakının da kabullenilmesindeki zorluk bu olacaktır.

Ve sosyal medya dediğimiz bu satırları okuduğunuz şu İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ALAN…
İnsanların birbirleri ile medeni iletişimler kuracağı, fikir tartışması, bilgi ve hafıza alış verişi yapacağı yerler iken ilkel ruhların ve bastırılmış bilinçaltı kimliklerin kendini adam yerine koydurduğu alanlar olmasın…

Ve hiç dikkat ettiniz mi SP genel başkanı Temel Karamollaoğlu ile ilgili en ağır eleştirileri troller yapsa da AKP’nin zirvesinden gelen eleştiriler daha seviyeli.
Çünkü geçmişin hukukunu sayıyorlar.
Geçmişin hukuku…
Ne güzel cümle…
İşte bu yüzden gelecekte hiç bir şeye hayret etmemek ve olası birlikteliği zedelememek için geçmişin hukuku içinde davranmak her zaman en eftal olanıdır.

SİYASETİ BULUNDUĞU ZAMAN DİLİMİNDEN İBARET SANIP sadece bulunduğu zamanın konjonktürel yapısı ile hareket edenler, eleştiriyorum diye birbirlerine söylenmeyecek sözleri söyleyenler belki tabanlarındaki fanatiklerinin yüreğine su serpebilir. Ama ahlakın ve etik değerlerin tavanının da delinmesine sebep olurlar.

Bu yüzden bu günler gelip geçicidir.
Ve sözüm fanatiklere değil, akliselim olanlaradır.
Her şey gönlünüze göre olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031