Güncel Haberler

KOCATEPE CUMHURİYETİMİZİN TAPUSUDUR…

Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Büyük Taarruzun başlatıldığı Kocatepe’nin sorunlarının belirlenmesinin yanı sıra Kocatepe’nin bugünü ve yarınını TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Yılmaz yaptığı konuşmada: “Aradan 92 yıl geçmiş olmasına rağmen Büyük Taarruz artan bir ilgi ile ulusal ve uluslararası arası alanda önemini koruyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, destanların yazıldığı, varoluş mücadelemiz Kurtuluş Savaşının en önemli safhasıdır Büyük Taarruz. Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK, 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’u Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesine bağlı Büyük Kalecik kasabası sınırları içinde yer alan 1874 rakımlı Kocatepe’den başlatmış ve günümüzde de varlığını sürdüren siperden bizzat sevk ve idare etmiştir. Kocatepe’nin önemi Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından tartışılmazdır. Kocatepe Türk tarihinin önemli noktalarından olan Gelibolu yarımadasından farklı değildir. Ancak yıllardır Kocatepe unutulmuştur. Kocatepe’nin Büyük Taarruz için başlangıç noktası seçilmiş olması tesadüf değildir. 1874 rakımlı Kocatepe’den Yunan ordusunun işgalinde olan bütün toprakları panoramik olarak görmek mümkündür. Bugünde ordumuzun siperlerini, mevzilerini, düşman siperlerini, ateş noktalarını açıkça görebilmek mümkündür.

Kocatepe’de bulunan Atatürk anıtı 1993 yılında yaptırılmış kısıtlı bir peyzaj çalışması yapılmıştır. Şu hali ile yılda bir defa 26 Ağustos tarihinde vatandaşlarımızın ziyaret edebildiği bir anıt olmaktan öteye geçmemektedir. Kocatepe’nin hak ettiği değere kavuşturulması, tarihinin tam olarak araştırılması ve gelecek nesillere aktarılması gerekmektedir. Alanda ciddi bir rekreasyon çalışması yapılması tarihi dokuya ve çevreye zarar vermeden insanların ziyaret etmesi, tarihimizin tam idrakinin sağlanması, Kültür ve Tarih Turizmi merkezi haline getirilmesi için çalışmaların yapılması gerekmektedir. dedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031