Güncel Haberler

Güzargah Çilesi Son Bulmalı….

Kıymetli hemşehrilerimiz Ramazan Ayı ve Oruç ibadetiniz Dolu dolu hanenize kazanç yazarak idrak edin inşallah diyerek köşe yazımıza başlayalım istedim. Köşe yazıları genelde güncel konuları işler. Bizde bu gün güncel bir konu olan Afyonkarahisar belediye meclisinin aldığı, İlçe halkımızı çok yakından ilgilendiren bir konuyu işleyelim istedim.

Bu açıklama ile Afyonkarahisara gelen İlçe ve kasaba araçlarının şehir merkezine girip, İlçe Garajına intikalinin sağlanması oradan hareket ederek çevre yolunu kullanarak ilçelerine ve kasabalarına dönmesi yönünde yeni bir güzergah belirlenmesi sonucu oluşan mağduriyeti işleyelim istedim.

Amaç şehir merkezi trafiğinin rahatlatılması idi, Afyonda oturan biri olarak şehir içi trafiğinin rahatladığını hissetmedim. Çünkü Ordu bulvarı Tren garı veya diğer İzmir Ankara istigameti, Ankara İzmir istikameti sabah ve akşam saatlerinde 3 ışık yanımın da ancak geçiyorsun. Müze kavşağı aynı, Maliye kavşağı aynı. Bu uygulamadan öncede trafik sorunu ile uygulama sonrası uygulama arası bir fark yok. Bu tesbit ile alınan karar amaca hizmet etmiyor.

İl Merkezine her gün gelen 20 bin kişi ek külfetle karşı karşıya kalıyor. Zaman ve ulaşım sorunu oluşuyor. Kasabasından 1-2 liraya gelen vatandaş bu para kadar parada şehir içi ulaşımına vermek zorunda kaldığı gibi kasabasına 15 dakikada giderken, şehir içi ulaşımında en az 30 dakika harcıyor.

Bu ulaşım çilesi İl Merkezinde yaşayan vatandaşı olumsuz etkiliyor. Şehir içi ulaşım araçları yoğunlukları ile çile  makinaları haline geliyor. İlçesinde veya kasabasında yaşayıpta şehirde çalışanlar veya tersi şehirde oturup ilçe veya kasabalarda çalışanların çilesi yaşamayan bilmez bir düzeyde. Ancak yaşayanlar bilirler. Hastaları saymıyorum, Yaşlıları saymıyorum, Çocuklu yolcuları  saymıyorum, Bayan yolcuları saymıyorum, Bunların çilesi ve mağduriyetleri Allah korusun haber niteliği düzeyde.

Konunun taraflarından Afyon Belediye başkanı Burhanettin ÇOBAN Milletvekili Halil ÜRÜN’ün yeniden bu karar gözden geçirilmesi gerekiyor demesine rağmen uygulamadan vaz geçmiyor. İlçe ve Kasaba belediye başkanları ve taşıma şirketleri cılız bir itirazın dışına çıkmıyorlar. Tamamına yakını aynı siyasi partiden. Vatandaş etkin bir eylem ortaya koyamıyor. Sorun yumak oluştururken tek çare olarak bu sorun Bakanımız Veysel EROĞLU’nun gündemine gelir ve iyi bilgilenirse çözülür de düğümleniyor. Şu Mübarek Ramazan ayında bu çile sona ermeli Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU Ramazan Bayramı Müjdesi olarak güzargah sorununa son vermeli.

Kadir geceniz ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutlarım.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031