Güncel Haberler

Dr. Yavuz Osman BİRDANE Halkın Kutlu Doğum Haftasını kutladı.

Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Osman BİRDANE Halkın Kutlu Doğum Haftasını kutladı.
Hiç şüphesiz ki Sevgili Peygamberimizin doğum günü, bütün insanlık ve kainatın kutlu bir bayram günüdür.
Efendimizin doğumunda şeytanlar bozguna uğradı, geceler gündüze kalboldu; kâinat kelime kelime; cümle cümle, fasıl fasıl okunur bir kitap haline geldi.. ve her şey âdetâ yeniden dirildi ve gerçek değerini buldu.
Rabbimizi O’nunla tanıdık. Nimete minnet ve şükran duygusunu, Cennet ve Cehennem’i O’ndan öğrendik. Yaratan ve yaratılan arasındaki ilişkileri, O’nun mesajlarıyla duyup anladık. O’nun ortaya koyduğu yorumlar sayesinde, kâinat, muhtevalı ve okunaklı bir kitaba dönüştü.. eşya ve hâdiseler de, âdeta Hakk’ı söyleyen ve Hakk’a çağıran birer bülbül kesildi..
Sevgili Peygamberimizin insanlık harcı; sevgi, saygı ve kardeşlik ile oluşmuştur. İnsanlık gerçek kardeşliği ondan öğrenmiştir. Bu nedenle de hayatımızda bol bol Peygamberimize salât ve selamlar getirerek hürmetlerimizi de arz etmeliyiz.
Lüks bir yaşam isteği, bencillik ve adalet anlayışının değişmesi, İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasındaki çatışmaların maksatlı olarak körüklendiği, şiddetin arttığı, insan hakları ihlâllerinin yaşandığı, kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı günümüz dünyasında, âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamanın,onu örnek almanın ve onu doğru tanıtmanın ve ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz.
Yaratılmışların en şereflisi, kainatın yaratılış sebebi, sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimizin (SAV) dünyamızı şereflendirdiği Kutlu Doğum Haftası’nın ülkemizin ve tüm İslam aleminin kardeşlik, birlik, beraberlik, hoşgörü, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031