Güncel Haberler

DEPREM..!

DEPREM…!
“Depremin imtihan olduğu doğrudur. Ama dini imtihan değil, mühendislik imtihanıdır.” Netzshe Buna mütehitlik imtihanını da ekleye biliriz. Gazetemizin geçen haftaki sayısında Şuhut depremi ile ilgili ODTÜ Prof.Dr. Ali Koçyiğit’in Atak 10 deprem raporuna yer vermiştik. Aman ne olur dikkat diye yetkilileri ve sorumlular ile halkımızı bildikleri konuda uyarı görevimizi yerine getirmeye çalışmıştık.
Hiçbir kişi veya kuruluşa bir tek cümle içinde dahi olsa ima yolu ile bile de olsa bir göndermemiz yoktu. Uyardık. Vobale girmeyin. Üç günlük dünya menfaatı için ahretinizi yakmayın. Dikkatli olun. Mutlaka önümüzdeki yıllar içinde Yıkıcı Şuhut Depremi olacaktır. Bırakın can kaybını en az maddi hasarla atlatmanın yollarını bulalım. Hazırlıklı olalım. Yapı Yönetmeliğine harfiyen uyalım. Yapı Denetim Şirketlerini Şuhut’taki yapılar konusunda daha hassas davranmaya sevk edelim. Demenin kibarca ifade ettim. Altını kalın kalemle çizerek şimdide aynı duygu ve düşünce ile tekrarlıyorum.
Ülkemizde ve ilçemizde 6.4 bir deprem vahim sonuçlar doğurabilir. Geçmiş yıllar da yaşadığımız depremler hafızalarımızda taze olarak duruyor. Buna en son örnek İzmir depremidir. 20 yıl önce yapılan binalar yerle yeksan olmuştur. Bu acıların tek bir nedeni vardır. Kuralsızlığın kural olduğu bir dönemde inşa edilmeleri. O zaman ülkemizde de dürüst, onurlu, şerefi ile yaşayan mimar ve mütahitlerin yaptığı binalar sapasağlam ayakta duruyor. Duvarından avuç içi kadar sıva bile dökülmüyor. Bu mimar ve mütahitler aldıkları hayır dualar ile ahretlerini mahmur ederken, diğerleri aldıkları beddualar ile Allah’ın huzuruna çıkıyorlar.
Aynı şekilde geçen hafta Japonya 7.4 depremle sarsılıyor. Bırakın can kaybını, yaralanan olmadığı gibi maddi hasarlı binalar bile yok. Bunu belki bir çok okurumuz duymamış olabilir. Çünkü Japonya’nın yaşadığı bu depremde haber niteliğinde olmadığı için basın yer bile vermiyor. İnşallah Şuhut olarak böyle bir süreç yaşarız.
Bu köşe yazılarından kimse gocunmasın. Birisine söyleyecek bir sözümüz olduğu zaman; Evelemeden, gevelemeden yüzüne, bu köşeden veya www.suhuthaber.com dan ifade ettiğimi cümle alem bilir.
Sağlıklı olun. Sağlıklı kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031