Güncel Haberler

BU ÖLÜMLÜ DÜNYADA İNSAN OLUN! İNSAN OLUN DA HUZUR BULSUN BU MİLLET!

Niccolo Machiavelli der ki;
‘’Eğer bir millet, iktidarda bulunan kişilerin şereften, onurdan, ahlâktan yoksun davranışlarını ve de hırsızlığını yalnızca kendi siyâsi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren bir millet bir gün vatanını da yitirir’’

Devletin yönetim kadrosundaki koca koca adamların bozuk ağız şeklini, kokuşmuş kafa ve ekşimiş fikir yapısını, mânanın çiğnenip ahlâki değerlerin ayaklar altına alındığı davranışlarını…. insaniyetin, sadakat ve merhametin, erliğin ve yiğitliğin, imanın ve inancın dışlandığı, ahde vefanın olmadığı keşmekeşliklerini görüp, bu çirkinliklere her gün onlarca kez şahit oldukça, çaresizlikler içinde kahretmekten başka bir şey gelmiyor elden!

BU VATANI KURTARACAK YEGÂNE İNSAN TİPİ;
Asil ve soylu âilelerin iyi eğitim almış, mânevi zenginliğe sahip, yüksek vasıflı, Müslüman Türk milletinin inançlarını, binlerce yıl ötelerden süzülüp gelen Türk töresini bizzat yaşayan ve yaşatmaya çalışan, milli ve vazgeçilmez değerlerine karşı yapılan küstahlıklara asla müsamaha göstermeyen, ceddinin yüksek ahlâkıyla ahlâklanmış, şahsiyet ve kişilik zafiyeti yaşayıp, sınıf atlama gibi bir derdi olmayan, Türk ve Müslüman olmanın ötesinde daha başka bir vasıf aramayan, başkasına özenmeyen, dünyaya meyledip ikbâl kovalamayan, kendisine yeten ve başı dik, alnı açık, helâl süt emmiş, kanı, geni bizden olan iman ve ülkü erleridir.

Devletin her kademesinde, idâri organlarda, siyâsi organizasyonlarda, medyada, Öğretim Kurumlarında ve hatta Diyanet Teşkilâtında bu târife uyan ârif, kâmil ve olgun insan tipine rastlayanınız var mı?

Bu soruyu sormaya gerek yok sanırım!
Her şey bütün pisliğinle gün gibi apaçık ortada değil mi?

Ah bir utanabilseler!
Rezilliklerini görüp mahcubiyet hissiyle yüzleri kızarabilse!
Ağızlarından çıkanlarla, boğazlarından geçenlere dikkat edebilseler!
Ruhlar meclisinde Allah’a verdikleri ”kulluk sözü”ne sadece bir gün sadık kalabilseler!

VE DAHASI,
Allah’tan korkup,
Milletten utanıp,
İnsanlığın ve insaniyetin farkına varabilseler, inanın içinde bulunduğumuz bu zillet anında yok olup huzur ve aydınlığa çıkacağız.

İnsan olmak bu kadar mı zor?

15 Ekim 2020
ORHAN KILIÇOĞLU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031