Güncel Haberler

Bakan Eroğlu’ndan zafer haftası kutlaması

Hemşehrimiz eski Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı Açıklamasında Eroğlu; Mazisi zaferlerle dolu olan büyük Türk Milletinin tarih boyunca yaşadığı en büyük zaferlerden birisi de hiç şüphesiz Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesidir.
Bundan tam 98 yıl önce bu aziz millet, içinde bulunduğu pek çok imkânsızlıklara ve yokluğa rağmen, sadece Türk tarihinde değil, Dünya tarihine de adını altın harflerle kazıyan bir zafere imza atmıştır.
Bütün hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Zafer Bayramını gönülden tebrik ediyorum.
Silahı, mühimmatı kalmamış olan bir neslin iman gücü ile kazandığı büyük zaferin adıdır, İstiklal Harbi. Dolayısıyla bu aziz ve mukaddes toprakların bir evladı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Osmanlı Devleti, Birinci Cihan Harbinde yedi düvele karşı büyük bir mücadele vermiştir. Birinci Cihan Harbi tamamlanmasına rağmen yabancı devletlerin ülkemiz üzerindeki oyunları, hile ve desiseleri bitmemiştir. 15 Mayıs 1919 tarihinde düşman İzmir’i işgal etmiştir.
Osmanlı Devleti 28 Ocak 1920 tarihinde Misak-ı Milli Sınırlarımızı belirleyen kararı Osmanlı Mebusan Meclisinde oy birliği ile kabul etmiştir. Ardından bu aziz millet her türlü işgal ve dayatmaya rağmen hürriyet ve istiklalinden asla taviz vermeyeceğini bütün Dünya’ya haykırmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu’da yaktığı bağımsızlık meşalesi bütün ülkeye dalga dalga yayılmıştır. Nitekim İnönü Muharebeleri ile Sakarya Meydan Muharebesinin ardından Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile düşman kuvvetleri ülkemizden atılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031