Güncel Haberler

İlçemizde yerli Çilek Çalışmaları…

İlçemizde Çilek Üretimi GelişiyorAfyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü nezaretinde ilçeye bağlı Anayurt Köyü’nde 5 bin adet çilek fidesi dikildi. Çiftçilerin, bu çalışmadan 2.5 ton çilek almayı hedeflediği belirtildi.
Şuhut’un Anayurt Köyü’nde çiftçiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün desteği ile ‘yerli çilek’ atağı başlattı. Anayurt Köyü çiftçilerinden Ahmet Aytekin, İsmail Ceylan, Mehmet Aytekin ve Fazıl Ceylan tarafından 250 metre karelik alanlarda çilek bahçeleri oluşturuldu.

Toplam bin metrekarelik alanda Şuhut İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün teknik destekleri ile 5 bin adet ‘Sweet And’ çeşidi çilek fidesi dikildi. Dikimler, plastik örtü materyali alınarak gerçekleştirildi. Damla sulama sisteminin kullanıldığı bin metrekarelik çilek bahçelerinden önümüzdeki yıldan itibaren 2,5 ton ürün alınması hedefleniyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çilek yetiştiriciliği ile Şuhut’ta ürün çeşitliliğinin artması ve alternatif bir gelir kaynağı oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.